Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Σταθερά κάτω από το 5% τα επιτόκια για να στηριχθεί η οικονομία

Σταθερά  κράτησε η Κίνα τα επιτόκια της με το επιτόκιο 12μηνου δανεισμού να παραμένει στο 3,85% και το 5ετούς δανεισμού στο 4,65%.

Σύμφωνα με το Reuters είναι ο 16ος συνεχόμενος μήνας που η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, με στόχο το χαμηλό κόστος δανεισμού και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα παρά το μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την πανδημία.

Μια μικρή μειοψηφία οικονομολόγων ωστόσο περίμενε οτι η τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια της σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας καθώς  τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο λόγο της αύξησης του κόστους στις πρώτες ύλες.

 Εκτός από την πανδημία, η Κίνα επλήγη και από καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές της με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η οικονομική δραστηριότητα.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ