Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Μεγάλη αύξηση στην κερδοφορία των μεγαλύτερων βιομηχανιών

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ετήσια αύξηση 15,5% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα, στα 729,32 δισ. γουάν (περίπου 111,63 δισεκατομμύρια δολάρια) για το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (NBS).

Αύξηση σημείωσε και η αξία των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών επιχειρήσεων, η οποία ανέρχεται πλέον στα 10,5 τρισ. Η αξία αυτή των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας, αντιστοιχεί σε μία αύξηση 45%, σε σύγκριση με τα δεδομένα στα τέλη του 2015, σύμφωνα με την αρμόδια κρατική επιτροπή διαχείρισης (SASAC).

Στη διάρκεια του 13ου πενταετούς προγράμματος της περιόδου (2015-2020) οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις ήρθαν αντιμέτωπες με πολύπλοκες και δύσκολες καταστάσεις, ενώ η λειτουργικότητά τους σε οικονομικό επίπεδο, βελτιώθηκε σταδιακά. Έτσι, βελτιώθηκαν τα ετήσια λειτουργικά έσοδα τους, τα καθαρά τους κέρδη, αλλά και η παραγωγικότητά τους, κατά 5,6%, 8,9% και 7,8% αντίστοιχα, σύμφωνα με την SASAC.

Οι κρατικές επιχειρήσεις στην Κίνα συνέχισαν την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα των προμηθειών, ενώ μεταρρυθμίσεις έγιναν και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς, κατά την προηγούμενη πενταετία. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, οδήγησαν στην ουσιαστική βελτίωση της επιχειρηματικής καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στον περιορισμό των κινδύνων για την ελεγχόμενη κεντρικά από το Πεκίνο, οικονομία της Κίνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χάο Πενγκ, πρόεδρος της SASAC σε μία πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ