Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΠΕΚ: Νέες πιέσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου μέσα στο Σεπτέμβριο

Νέες πιέσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου δέχονται οι χώρες του ΟΠΕΚ+ εν όψει της συνεδρίασης του Οργανισμού την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για την πολιτική που θα εφαρμόσουν οι χώρες μετά τον διχασμό στους κόλπους του Οργανισμού, που παρατηρήθηκε μέσα στο καλοκαίρι.  

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές του ΟΠΕΚ, πιθανότατα θα διατηρηθεί αμετάβλητη η πολιτική παραγωγής πετρελαίου έως και το τέλος του 2021 αν και οι ΗΠΑ ασκούς πιέσεις για αύξηση επιπλέον 400.000 βαρελιών ημερησίως τους επόμενους μήνες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καλέσει επανειλημμένα τις χώρες του ΟΠΕΚ+ για να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες τιμές βενζίνης οι οποίες απειλούν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι προσωρινή, κυρίως λόγω της διακοπής της προσφοράς στο Μεξικό και της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε τις ακτές των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

Μια άλλη πηγή του ΟΠΕΚ+  ωστόσο δήλωσε, ότι είναι πολύ πιθανό η αύξηση κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα να προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο.

Ο Υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Mohammad al-Fares δήλωσε στο Reuters ότι αυτή την εβδομάδα ο ΟΠΕΚ+ θα συζητήσει αν θα συνεχίσει με την προγραμματισμένη του αύξηση ή αν θα το επανεξετάσει και θα «παγώσει» την άνοδο, προσθέτοντας ότι οι οικονομίες των χωρών της Ανατολικής Ασίας και της Κίνας εξακολουθούν να επηρεάζονται από την πανδημία και συνιστάται επιφυλακτικότητα.  Δήλωσε ωστόσο, ότι το Κουβέιτ υποστηρίζει κάθε απόφαση που θα λάβουν τα μέλη του ΟΠΕΚ+ βάσει συναίνεσης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ