Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στα «μαχαίρια» η Google με τις Γαλλικές Αρχές - Θα κάνει έφεση για πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ

Google
Google / Πηγή: AP

Εφεση κατά της απόφασης των αντιμονοπωλιακών αρχών της Γαλλίας, που επέβαλε πρόστιμο 500 εκατ ευρώ στην Google, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Αμερικανικός κολοσσός μετά την διαμάχη που έχει ανοίξει με τις Γαλλικές αρχές για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ

Το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς εντείνονται οι πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο προς εταιρείες όπως η Google και το Facebook να μοιραστούν τα έσοδα που αποκομίζουν από ειδησεογραφικό περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης.

«Διαφωνούμε με έναν αριθμό νομικών στοιχείων και θεωρούμε ότι το πρόστιμο είναι δυσανάλογο με τις προσπάθειες μας να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να συμμορφωθούμε με τη νέα νομοθεσία«, δήλωσε ο Sebastien Missoffe, επικεφαλής της Google France. 

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε αυτή τη νομική διαμάχη και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των προσφορών μας σε 1.200 εκδότες, διευκρινίσεις σε στοιχεία των συμβολαίων μας και τον διαμοιρασμό των δεδομένων μας όπως έχει ζητήσει η αρμόδια για τον ανταγωνισμό αρχή της Γαλλίας», πρόσθεσε. 

Η γαλλική αρχή επέβαλε το πρόστιμο στην Google υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να συμμορφωθεί με τις κατευθύνσεις για το πώς θα διεξάγει τις συζητήσεις με τους εκδότες. 

Η αρχή ανέφερε στην απόφαση της στις 13 Ιουλίου, ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις μέσα σε διάστημα δύο μηνών για το πώς θα αποζημιώσει τα μέσα ενημέρωσης και άλλους εκδότες για τη χρήση του περιεχομένου τους. Εάν δεν το κάνει αυτό, η εταιρεία θα αντιμετώπιζε επιπρόσθετα πρόστιμα ύψους έως 900.000 ευρώ την ημέρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ