Νέα
  • ΓΔ: 795.72 +2.08%
  • Τζίρος: 49,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Εξετάζει φοροελαφρύνσεις στα κράτη που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές που έπληξαν πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το καλοκαίρι είχαν ως αποτέλεσμα οι οικονομίες τους να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο κόστος των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης.

Για το λόγο αυτό η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρέσει από τον υπολογισμό των δημοσίων ελλειμάτων των κρατών μελών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους επιτρόπου της Κομισιόν, Έρικ Μάμερ, δικαιολογείται η δέσμευση πόρων για τη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Επεσήμανε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης μπορεί να αποτελέσει πηγή στήριξης σε κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστροφές.

Σύμφωνα με το euractiv, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι τα λεφτά που δαπανήθηκαν λόγω των καταστροφών μπορούν να θεωρηθούν εφάπαξ και να μην υπολογιστούν στα όρια που θέτει το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης για κράτη-μέλη.

Τόνισε μάλιστα, ότι υπάρχει προηγούμενο με την Ιταλία που αντίστοιχες δαπάνες εξαιρέθηκαν , όταν πόροι διατέθηκαν για την αντιμετώπιση των καταστροφικών σεισμών του 2009 και του 2012.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ