Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζεντιλόνι: Η υποστηρικτική δημοσιονομική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί στην Ευρωζώνη

Επίτροπος Οικονομίας - Πάολο Τζεντιλόνι
Πηγή: Eurokinissi

Την ανάγκη μιας «βιώσιμης ανάπτυξης» στην Ευρωζώνη μέσω της συνέχισης της υποστηρικτικής δημοσιονομικής πολιτικής, υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τάχθηκε επίσης υπερ του να ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στην  οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης στο τέλος του καλοκαιριού τόνισε ότι έκλεισε θετικά, με κάποια αισιοδοξία, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των εμβολιαστικών εκστρατειών στην ΕΕ.

«Μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε να συζητάμε για την επόμενη φάση με ένα ορισμένο βαθμό αισιοδοξίας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, καθώς οι προχρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν αρχίσει να φτάνουν στα κράτη-μέλη.

Ο Επίτροπος Οικονομίας ανέφερε ακόμη ότι ότι αύριο το Ecofin θα συζητήσει για τους οικονομικούς κανόνες που συνδέονται με τις επενδύσεις, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη για την κλιματική μετάβαση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ