Νέα
  • ΓΔ: 801.13 +1.05%
  • Τζίρος: 39,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η NASA αναζητά νέους για να ζήσουν για ένα χρόνο σε... αρειανό περιβάλλον

Perseverance
Πηγή: AP Images

Αιτήσεις από εθελοντές που είναι διατεθειμένοι να ζήσουν για ένα χρόνο στις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη δέχεται η NASA, εν όψει των πρώτων διαστημικών αποστολών στον «κόκκινο» πλανήτη το 2030.

Το νέο πειραματικό πρόγραμμα της NASA αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022, ενώ όσοι επιλεγούν θα ζήσουν σε συνθήκες προσομοίωσης για ένα χρόνο, ξεκινώντας με ένα εικονικό ταξίδι στον πλανήτη Αρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται τέσσερα άτομα που θα ζήσουν για 365 ημέρες σε έναν χώρο διαστάσεων γηπέδου τέννις, που θα βρίσκεται σε κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson, στο Χιούστον του Τέξας.

Δεν θα υπάρχουν παράθυρα και οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα καταναλώνουν έτοιμο φαγητό και θα κάνουν εικονικούς διαστημικούς «περιπάτους».

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στη μηχανική ή τα μαθηματικά και να έχουν καλή σωματική υγεία, ή να έχουν συμπληρώσει 1.000 ώρες πτήσης σαν πιλότοι. 

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ