Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Συμμάχους εντός του ΟΠΕΚ αναζητά η Σαουδική Αραβία

Τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας εντός της ομάδας του ΟΠΕΚ+ σε μια κρίσιμη εποχή για την παραγωγή πετρελαίου μετά τον διχασμό που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι για την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Στη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ συζήτησαν, για το συντονισμό των ενεργειών τους εντός του ΟΠΕΚ.

Η Σαουδική Αραβία θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία της εντός των χωρών του ΟΠΕΚ και «ενδιαφέρεται να συνεχίσει το συντονισμό και τις διαβουλεύσεις αναφορικά με περιφερειακά και διεθνή θέματα» δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τεμπούν στο Αλγέρι.

Επίσης συζητήθηκε «ο συντονισμός των θέσεων αναφορικά με τον ΟΠΕΚ, αλλά και η υποστήριξη και η ενθάρρυνση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών», με τη Σαουδική Αραβία να δεσμεύεται για τη στήριξή της στην Αλγερία.

Να σημειωθεί ότι χώρες εντός του ΟΠΕΚ πιέζουν για γενναία αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για πάνω από τα 400.000 βαρέλια ημερησίως, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση και τη Σαουδική Αραβία να επιδιώκει την διατήρηση της χαμηλής παραγωγής που έχει εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου στα ύψη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ