Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Γιατί η Alibaba πουλά το μερίδιο που κατείχε στην Mango Excellent Media

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ο κινεζικός κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba προχώρησε σε πώληση του 5,01% των μετοχών που διέθετε στον όμιλο ΜΜΕ Mango Excellent Media, σε μια κίνηση που έρχεται μετά την ταραχή που επικρατεί στην κινεζική αγορά με την υπόθεση της Evergrade.

Η Alibaba, που πριν από ένα χρόνο ήταν ανάμεσα στις πιο επικερδείς και γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες, προχώρησε σε πώληση του μεριδίου της το οποίο είχε αποκτήσει πριν από ένα χρόνο, καθώς οι κινεζικές αρχές προχωρούν σε καταστολή κατά των καταπιστευμάτων σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Στο στόχαστρο του Πεκίνου βρέθηκε και η Alibaba, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω ανταγωνιστικών πρακτικών.

Η τιμή της μετοχής της Alibaba έπεσε σχεδόν στο 50% από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι αρχές σταμάτησαν απότομα τα σχέδια για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, της χρηματοοικονομικής θυγατρικής της, Ant Group.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ