Νέα
  • ΓΔ: 895.86 +0.33%
  • Τζίρος: 25,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη απαιτεί παρακολούθηση

Την ανάγκη στενής παρακολούθησης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη από την ΕΚΤ ώστε να αντιδράσει με ευελιξία εάν καταστεί απαραίτητο, εξέφρασε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Centeno.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Λισαβόνα τόνισε πως «η παρατεταμένη αβεβαιότητα για την άνοδο του πληθωρισμού, απαιτεί στενή παρακολούθηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αν και θα είναι προσωρινή, χρειάζεται να δράσουμε έγκαιρα.

«Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, η καλύτερη απάντηση στην αβεβαιότητα είναι να συνεχίσουμε τη στενή παρακολούθηση, με σταθερό χέρι και να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με ευελιξία. Άλλωστε η ΕΚΤ έχει τα μέσα να απαντήσει με αποτελεσματικότητα».

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Πορτογαλίας υποστήριξε ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμενόταν να συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία, υπερβαίνοντας τα προ κρίσης επίπεδα στο δ΄ τρίμηνο, και ενώ ο πληθωρισμός συνέχιζε να υπερβαίνει τις εκτιμήσεις, "αυτή η άνοδος θεωρείται ακόμη ως προσωρινή”.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ