Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Το 66% θέλει παραίτηση Λάσετ από την ηγεσία του CDU - Επαρκής καγκελάριος ο Σόλτς

Συνεχίζονται οι δύσκολες ημέρες για τον επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU),Αρμιν Λάσετ, καθώς μετά την ήττα στις εκλογές για την καγκελαρία οι Γερμανοί ζητούν τώρα και την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Δημοσκόπηση του ARD, έδειξε ότι το 66% των Γερμανών πιστεύει ότι ο Λάσετ, θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος που η Αγκελα Μέρκελ κράτησε στην εξουσία για 16 χρόνια.

Ενας στους δύο ψηφοφόρους (50%), εκτιμά ότι ο ‘Ολαφ Σόλτς, θα αποτελέσει έναν επαρκή και άρτιο ομοσπονδιακό Καγκελάριο, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 30% ενώ το 51% των πολιτών εκτιμά ότι ένας συνασπισμός του SPD, των Πρασίνων και του FDP, είναι πιθανότερο να σημαίνει ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα για τη χώρα.  

Αντίθετα, μόλις το 18% πιστεύει ότι ένας συνασπισμός μεταξύ Πρασίνων και FDP, θα μπορούσε να  σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα. Ο Σόλτς μάλιστα βρίσκεται σε μια ανάλογη θέση με την ‘Αγκελα Μέρκελ, όταν τον Σεπτέμβριο του 2005 πρωτο-εξελέγην  Καγκελάριος. Τότε, το 48% είχε τη γνώμη ότι η Μέρκελ, θα ήταν καλή στο να επιτελέσει το έργο της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ