Νέα
  • ΓΔ: 873.53 +1.16%
  • Τζίρος: 40,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Κέρδη 15,93 δισ. δολαρίων για τις εταιρείες τεχνολογίας το 8μηνο του 2021

Αύξηση 37,5% παρουσίασαν τα κέρδη των μεγαλύτερων κινεζικών εταιριών του διαδικτύου την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Τα κέρδη των εταιριών έφτασαν τα 103,3 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 15,93 δισεκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο, ενώ το ποσοστό της ανάπτυξης των εταιριών του κλάδου ήταν υψηλότερο κατά 9,5% σε σύγκριση με το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Στο μεταξύ, τα έσοδα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 25,4%, περίπου στα 1,01 τρισεκατομμύρια γουάν, με το ποσοστό ανάπτυξης να είναι μειωμένο κατά 0,9% από την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Μεταξύ των διαφορετικών τομέων, τα έσοδα από τις υπηρεσίες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, των βίντεο, των παιχνιδιών και των ειδήσεων, διατήρησαν τη δυναμική της ανάπτυξης τους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα έσοδα από τους τομείς αυτούς, καταγράφηκαν στα 555,8 δισεκατομμύρια γουάν κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αντιστοιχώντας σε ετήσια ανάπτυξη 20,3%.

Οι μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου, είναι οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο διαδίκτυο και τις σχετικές υπηρεσίες του, με ετήσια οικονομικά έσοδα τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων γουάν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ