Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Θα άρει τα μέτρα για την ενέργεια εάν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή γραμμή

Την πρόθεσή του να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πολιτική στην ενέργεια, ώστε να μπει φρένο στις ανατιμήσεις της αγοράς καυσίμων, εξέφρασε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.   

Μετά τις δηλώσεις της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ότι η ΕΕ θα παρακολουθεί τις τιμές στην ενέργεια με σκοπό να θεσπίσει κοινή ευρωπαϊκή γραμμή ο Σάντσες τόνισε πως στην περίπτωση αυτή η Ισπανία θα αναιρέσει τα μέτρα που έχει λάβει για την αύξηση των τιμών ενέργειας στη χώρα και θα εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκή πολιτική.

Όπως δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Τερέσα Ριμπέρα, μιλώντας στο Reuters. «εάν η ΕΕ λάβει μέτρα, με χαρά θα τα ακολουθήσουμε και θα ξεχάσουμε τη λύση σε εθνική επίπεδο».

Σημειώνεται πως η Μαδρίτη έχει λάβει μέτρα όπως η προσωρινή μείωση του ειδικού φόρου ηλεκτρικού που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, από το 5,11% στο 0,5% – δηλαδή στο ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται από τους ευρωπαϊκού κανόνες.

Προβλέπεται επίσης να εφαρμοστεί ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει να περιοριστούν τα επιπλέον έσοδα που θα αποκομίσουν οι εταιρείες ενέργειας χάρη στις αυξημένες τιμές στις διεθνές αγορές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτά τα πρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ