Νέα
  • ΓΔ: 888.57 +1.15%
  • Τζίρος: 7,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Στο 91% επανήλθαν οι εξαγωγές σόγιας στην Κίνα μετά το τέλος του «εμπορικού πολέμου»

Μετά τη λήξη του εμπορικού «πολέμου» Τραμπ με την Κίνα οι εξαγωγές των ΗΠΑ προς τη χώρα αυξάνονται σημαντικά με τη σόγια να αγγίζει το 91%.

Συγκεκριμένα, το πρώτο 8μηνο του 2021 οι εξαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ προς τη Σανγκάη αυξήθηκαν στους 2,53 εκατομμύρια τόνους με ετήσια αύξηση 91%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 31,1% επί των συνολικών εισαγόμενων ποσοτήτων σόγιας.

Η κινεζική μεγαπόλη, εισήγαγε συνολικά περίπου 8,15 εκατομμύρια τόνους σόγια κατά την ίδια χρονική περίοδο, με ετήσια αύξηση 7,4% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Η Σανγκάη εισήγαγε περίπου 5,62 εκατομμύρια τόνους σόγιας από τη Βραζιλία, με ετήσια μείωση 7,8%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 68,9% επί του συνόλου των εισαγωγών σόγιας, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η συνολική οικονομική αξία των εισαγωγών σόγιας για τη Σανγκάη το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου έφτασε στα 24,46 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 27,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της Σανγκάης.

1 δολάριο: 6,45 γουάν

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ