Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Παράθυρο συμβιβασμού για να μην «παραλύσει» το κράτος από τη στάση πληρωμών

Ένα παράθυρο προσωρινής λύσης ώστε να μην κηρύξουν οι ΗΠΑ στάση πληρωμών στις 18 Οκτωβρίου άνοιξαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί οι οποίοι φαίνεται πως συμφωνούν σε παράταση δανεισμού έως το Δεκέμβριο.

Την προσωρινή  διέξοδο πρότεινε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitch McConnell ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ ως μια από τις δυο επιλογές για να λυθεί η κρίση που έχει τρομάξει τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

«Κάνουμε καλή πρόοδο. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Ελπίζω να βρούμε μια συμφωνία αύριο το πρωί», τόνισε ο Chuck Schumer, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times οι εξελίξεις αποτελούν πρώτα σημάδια ότι τα μέλη του Κογκρέσου και ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται την πίεση να αποφύγουν μια επιβλαβή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ.

Φορολογία επιχειρήσεων 

Την ίδια ώρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν αναφερόμενη στη συμφωνία για αναδιοργάνωση του παγκόσμιου συστήματος εταιρικής φορολογίας, τόνισε ότι οι μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες θα πρέπει να πληρώνουν ένα δίκαιο ποσοστό φόρου.

Μέχρι στιγμής ο ΟΟΣΑ, έχει αρχικά συμφωνήσει για τον καθορισμό ενός ελάχιστου ποσοστού παγκόσμιας φορολογίας 15%, επιχειρηματολογώντας υπέρ των εξαιρέσεων από ένα τέτοιο φορολογικό σύστημα με τις ΗΠΑ να είναι αντίθετες στο ποσοστό αυτό καθώς πολλές εταιρείες τεχνολογίας είναι Αμερικανικές.

«Η υπουργός Γέλεν μετέφερε τη σημασία της επίτευξης ενός συμβιβασμού για ένα ελάχιστο παγκόσμιο ποσοστό φόρου, που αποτελεί υψηλόβαθμη προτεραιότητα και ότι θα τερματίσει τον ανταγωνισμό στη βάση της εταιρικής φορολογίας και θα αποκαταστήσει την ισότητα για τους ανθρώπους της εργατικής και της μεσαίας τάξης, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του  το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ