Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Στο 7,5% ο πληθωρισμός - Μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών θέλει ο Πούτιν

Πούτιν: Το Νάγκορο Καραμπάχ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν
Πηγή: AP

Τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών από τις αυξήσεις του πληθωρισμού ο οποίος καλπάζει στο 7,5% αποφάσισε προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που έδωσε εντολή για την οικονομική τους στήριξη.

Ο υψηλός πληθωρισμός που πλήττει τη Ρωσία έχει προκαλέσει την ανησυχία της κυβέρνησης με τον Πούτιν να υπογραμμίζει στους βουλευτές, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο κοινωνικών μέτρων στήριξης μέσα σε ένα μήνα.

Νωρίτερα, η Ρωσία αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό για το 2021 στο 7,4% από 5,8%, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στην κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια για έκτη φορά φέτος στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός, ο οποίος υπερέβη τον στόχο του 4% της κεντρικής τράπεζας της χώρας στα τέλη του 2020, πλησιάζει το αποκορύφωμά του, αλλά δεν αναμένεται να μειωθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Maxim Reshetnikov, με τον πληθωρισμό των τροφίμων να είναι ο κύριος συντελεστής στην άνοδο των τιμών.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία αυξήθηκε σχεδόν στο 7,5% στις αρχές Οκτωβρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Alexei Zabotkin, δήλωσε ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται για να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 4%, δίνοντας σήμα για αύξηση στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών διατηρεί τον στόχο πληθωρισμού για το 2022 στο 4%, σημείωσε ο Reshetnikov.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ