Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυστραλία: Εκτόξευξη της ανεργίας στο 4,6% - 138.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το Σεπτέμβριο

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η Αυστραλία καθώς τα lockdowns που επιβλήθηκαν στις δύο μεγαλύτερες πολιτείες οδήγησαν στην απώλεια 138.000 θέσεων εργασίας μόνο τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό των εργατοωρών να μειώνεται κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας.

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας (που αντιστοιχούν στο 60% σχεδόν του απασχολούμενου πληθυσμού της Αυστραλίας), συνέχισαν να έχουν μεγάλη επίπτωση στα εθνικά στοιχεία.

Η απασχόληση στη Βικτόρια μειώθηκε κατά 123.000, ενώ η Νέα Νότια Ουαλία "έχασε” 25.000 θέσεις εργασίας. Το Κουίνσλαντ ωστόσο, πρόσθεσε 31.000 θέσεις εργασίας.

Η ανεργία αυξήθηκε στο 4,6% τον Σεπτέμβριο από το 4,5% τον Αύγουστο, με την άνοδο της ανεργίας να περιορίζεται μόνο από τον αριθμό όσων εγκατέλειψαν την προσπάθεια να βρουν δουλειά.

Το ποσοστό συμμετοχής μειώθηκε 0,7% στο 64,5%, και πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση από το σχεδόν ιστορικό υψηλό του 66,2% τον Ιούνιο, πριν από το ξέσπασμα της μετάλλαξης Δέλτα.

Τα ποσοστά συμμετοχής για τη Βικτόρια και την επικράτεια της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, μειώθηκαν και τα δύο κατά 1,9% και στη Νέα Νότια Ουαλία κατά περαιτέρω 0,6%, μετά από την πτώση 2,5% τον Αύγουστο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ