Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

British Airways: Επειτα από 10.000 απολύσεις, ξεκινά προσλήψεις πληρωμάτων καμπίνας για το 2022

British Airways
British Airways / Πηγή: Unsplash

Η British Airways, η οποία απέλυσε χιλιάδες μέλη του προσωπικού της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προσλαμβάνει νέο πλήρωμα θαλάμου επιβατών για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς προετοιμάζεται για αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης το 2022.

Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στον μητρικό όμιλο IAG, απέλυσε περίπου 10.000 εργαζομένους το 2020, όταν η πανδημία της Covid-19 καθήλωσε αεροσκάφη στο έδαφος, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Ορισμένα μέλη πληρώματος καμπίνας που έχασαν τη δουλειά τους επέλεξαν να εξεταστούν για μελλοντικές θέσεις εργασίας στην British Airways (BA), και η εταιρεία τόνισε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με αυτούς τους πρώην εργαζομένους. Νέο προσωπικό επίσης θα εξεταστεί για πρόσληψη.

«Μετά από 18 μήνες κλειστών συνόρων και περιορισμών στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε επιτέλους να επανακάμπτει η ζήτηση για ταξιδιωτικές μετακινήσεις καθώς οι χώρες αρχίζουν να ανοίγουν και να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που επέβαλαν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BA, Σον Ντόιλ, σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η Unite, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα μέλη πληρώματος καμπίνας της BA, είπε στην εφημερίδα Financial Times αυτόν τον μήνα ότι η αεροπορική εταιρεία επιδιώκει να επαναπροσλάβει περίπου 3.000 υπαλλήλους. Η British Airways αρνήθηκε να σχολιάσει πόσες νέες προσλήψεις θα κάνει.

Οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις από τη Βρετανία ανακάμπτουν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς συγκριτικά με τα περισσότερα άλλα μέρη της Ευρώπης, καθώς η βρετανική κυβέρνηση διατήρησε σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. Στοιχεία της Eurocontrol έδειξαν μέσα στο χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων έως τις 11 Οκτωβρίου ότι ο αριθμός των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μειωμένος κατά 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η BA είπε ότι οι αιτήσεις είναι ανοιχτές και ότι θα ξεκινήσει μαθήματα κατάρτισης για το προσωπικό τον Ιανουάριο. Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις εργασίας ΕΔΩ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ