Νέα
  • ΓΔ: 887.89 +1.08%
  • Τζίρος: 5,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: 43.000 άνθρωποι έλαβαν λανθασμένα αποτελέσματα PCR test

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Βρετανία / Πηγή: AP Images
Αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Βρετανία / Πηγή: AP Images

Λανθασμένα αποτελέσματα για τον κορονοιό έλαβαν 43.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω σφαλμάτων σε διαγνωστικό εργαστήριο.

Οι αξιωματούχοι ανέστειλαν την πραγματοποίηση των τεστ στο εργαστήριο της Immensa Health Clinic στο Γουλβερχάμπτον, κεντρική Αγγλία, μετά από έρευνα σχετικά με αναφορές ατόμων που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα σε τεστ PCR, αφού προηγουμένως είχαν εντοπιστεί θετικοί μέσω rapid test

Εκτιμάται ότι περίπου 43.000 άτομα θα μπορούσαν να είχαν λάβει λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα PCR μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου, κυρίως στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η αρμόδια υπηρεσία περιέγραψε το συμβάν ως «ένα μεμονωμένο περιστατικό που αποδίδεται σε ένα εργαστήριο», προσθέτοντας ότι όλα τα δείγματα τώρα ανακατευθύνονται σε άλλα εργαστήρια και ότι θα έρθουν σε επαφή με τα άτομα που επηρεάζονται  ώστε να κάνουν άλλο τεστ.

Δεν υπάρχει «καμία ένδειξη λάθους» όσον αφορά τα ίδια τα κιτ των τεστ, δήλωσε ο Will Welfare, διευθυντής δημόσιας υγείας στον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.  «Το κοινό πρέπει να παραμείνει σίγουρο για τη χρήση τους και για άλλες εργαστηριακές υπηρεσίες που παρέχονται αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Immensa Health Clinic, Andrea Riposati, δήλωσε από την πλευρά του ότι η εταιρεία «συνεργάζεται πλήρως».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ