Νέα
  • ΓΔ: 871.34 +1.42%
  • Τζίρος: 65,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θετική εισήγηση συμβούλων της FDA για τρίτη δόση με Moderna

Εμβόλιο Moderna
Πηγή: Eurokinissi

Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων συμβούλων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ψήφισε ομόφωνα (ψήφοι 19-0) να προτείνει ενισχυτικές λήψεις (τρίτη δόση) του εμβολίου της Moderna Inc κατά της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με τους συμβούλους, η ενισχυτική δόση θα πρέπει να δοθεί σε Αμερικανούς πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς στα άτομα υψηλού κινδύνου. 

Εάν η FDA υιοθετήσει την εισήγηση και υπογράψει την αναμνηστική δόση με Moderna, τότε τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ) θα προβούν σε συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με το σε ποιους θα συνιστάται η δόση αυτή του εμβολίου. Όπως είναι γνωστό, η ειδική επιτροπή των CDC έχει προγραμματιστεί να συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα.

Οι μετοχές της Moderna κατέγραψαν αύξηση σχεδόν 3% μετά την ψηφοφορία των συμβούλων της Υπηρεσίας FDA.

Σημειώνεται ότι η FDA (σε έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη) ανέφερε ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο της Moderna έδειξαν ότι μία ενισχυτική δόση πράγματι αυξάνει τα προστατευτικά αντισώματα κατά της νόσου Covid-19. Ωστόσο ανέφερε επίσης ότι η διαφορά στα επίπεδα αντισωμάτων πριν και μετά την τρίτη δόση, δεν ήταν αρκετά μεγάλη (με βάση συγκεκριμένα επίπεδα που έχουν καθοριστεί από την Υπηρεσία), ιδιαίτερα σε εκείνους των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων είχαν παραμείνει υψηλά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ