Νέα
  • ΓΔ: 874.88 +0.82%
  • Τζίρος: 4,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου

Ελον Μασκ
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Λίγο μετά το κλείσιμο στη Wall Street, η Tesla ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το γ' τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις προβλέψεις όπως και πολλές άλλες εταιρείες μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, η Tesla ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,86 δολάρια, όταν οι προβλέψεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,59 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν σε 13,76 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι προσδοκιών για έσοδα 13,63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, τα καθαρά έσοδα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν 1,62 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για δεύτερη φορά το 1 δισ. δολάρια σε καθαρά έσοδα. Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, τα καθαρά έσοδα ήταν 331 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Tesla είχε ανακοινώσει και ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρά την έλλειψη ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, κατά το τρίτο τρίμηνο είχε πουλήσει 241.300 οχήματα, έχοντας παραγάγει 237.823 ηλεκτρικά οχήματα κατά το ίδιο διάστημα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ