Νέα
  • ΓΔ: 912.9 +0.11%
  • Τζίρος: 33,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bank of Ireland: Αγόρασε όλα τα assets που κατέχει η βελγική KBC στην Ιρλανδία

Σε αγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η βελγική τράπεζα KBC στην Ιρλανδία προχώρησε η Bank of Ireland μετά από συμφωνία, με το συνολικό ύψος της συναλλαγής να ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της KBC να αποχωρήσει οριστικά από την αγορά της Ιρλανδίας οδήγησε σε μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με την ιρλανδική τράπεζα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί και η αποχώρηση από την εγχώρια αγορά της Ulster Bank, θυγατρικής της NatWest, γεγονός που άφησε την Ιρλανδία με τρεις μόνο εμπορικές τράπεζες να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η Bank of Ireland αποτελεί την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας βάσει παγίων, ενώ η διοίκησή της τόνισε πως σκοπεύει να αποκτήσει στεγαστικά δάνεια ύψους 8,8 δισ. ευρώ, καταναλωτικά και εμπορικά δάνεια ύψους 100 εκατ. ευρώ αλλά και 4,4 δισ. καταθέσεις.

Παράλληλα, στην κοινή δήλωση των δύο τραπεζών τονίζεται πως η Bank of Ireland θα αποκτήσει και ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 300 εκατ. σε μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια ως μέρος της συναλλαγής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ