Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Ποια είναι η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Η Μπέρμπελ Μπας είναι η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της γερμανικής Βουλής, η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας που αναλαμβάνει αυτό το πόστο εξουσίας. 

Ανήκει στην Αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών του Ολαφ Σόλτς που κατάφεραν να αποσπάσουν τις περισσότερες έδρες στην Bundestag, κερδίζοντας παράλληλα, όπως προβλέπει η παράδοση και τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρία του Σόιμπλε, ο οποίος είναι το αρχαιότερο μέλος του σώματος, η Μπας έλαβε 576 ψήφους σε σύνολο 724 βουλευτών. Εναντίον της ψήφισαν 90, βουλευτές ενώ άλλοι 58 απείχαν της διαδικασίας.

Ποια είναι η Μπέρμπελ Μπας

Η Μπας, εξελέγη για πρώτη φορά το 2009 και θεωρείται μια πολιτικός με αρκετή εμπειρία. Επί αρκετά χρόνια ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, ενώ έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης Μέρκελ, για τα ζητήματα της υγείας και των κοινωνικών παροχών.

Οι γυναίκες που έχουν αναλάβει στην προεδρία της Bundestag μετά το 1949 ήταν η Άνεμαρι Ρένγκερ του SPD (1972-1976) και η Ρίτα Σίσμουθ του CDU (1988-1998).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ