Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ντουμπάι: Ψηλά στη λίστα των επενδυτών και το 2021

dubai Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Παρά την πανδημία και τις απώλειες – ρεκόρ του Μαρτίου, οι διεθνείς αγορές αποχαιρέτησαν το 2020 με σημαντικά κέρδη της τάξης του 14%. Από το μίνι ράλι στο τέλος του έτους δεν εξαιρέθηκαν τα χρηματιστήρια της Μέσης Ανατολής, με τις μετοχές στα ΗΑΕ να στήνουν «πάρτι».

«Είμαστε θετικοί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021» δηλώνει ο Χαρσίτ Όζα, αναλυτής της International Securities στο Άμπου Ντάμπι. Η άφιξη των εμβολίων, η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου και η βελτίωση του γεωπολιτικού περιβάλλοντος προστίθενται στους παράγοντες που αναμένεται να στηρίζουν τις μετοχές στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι, σημειώνει ο έμπειρος αναλυτής. Διόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο δείκτης MSCI Emerging Market έκλεισε το 2020 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.

Η κεντρική τράπεζα, από την πλευρά της, έχει υιοθετήσει μια υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία θα διατηρηθεί τουλάχιστον το α’ εξάμηνο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν να αποφύγουν μια βίαιη πτώση στις τιμές των ακινήτων, κλάδος ο οποίος αποτελεί βασική πηγή εισροής ξένου συναλλάγματος. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ