Νέα
  • ΓΔ: 795.24 +2.02%
  • Τζίρος: 71,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μoderna: Βουτιά 11% έκανε η μετοχή - Χαμηλές οι εκτιμήσεις των πωλήσεων του εμβολίου

Εμβόλιο της Moderna για τον κορονοϊό / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Moderna αναθεώρησε σήμερα πτωτικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 για το 2021 έως και κατά 5 δισεκ. ευρώ, ενώ προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή των σκευασμάτων της, οδηγώντας τη μετοχή της σε βουτιά κατά 11% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση.

Η εταιρία είπε ότι αναμένει τώρα πωλήσεις μεταξύ 15 δισ. και 18 δισ. δολαρίων από 20 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της. Οι παραδόσεις εκτιμώνται μεταξύ 700 εκατ. και 800 εκατ. δόσεων για το έτος, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη για 800 εκατ. έως 1 δισεκ. δόσεις το 2021.

Η εταιρία επικαλέστηκε τον περισσότερο χρόνο που απαιτείται για διεθνείς αποστολές σκευασμάτων, η οποία ίσως τώρα μεταθέσει κάποιες παραδόσεις το 2022, και τον προσωρινό αντίκτυπο από την επέκταση των δυνατοτήτων της για εμφιάλωση και συσκευασία του εμβολίου.

Η Moderna είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι είχε «περιορισμένη δυναμικότητα» για το 2021 και ότι σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τη χρονιά αυτή. Η παραγωγή της είναι μικρότερη αυτή της ανταγωνίστριάς της Pfizer, που αναμένει πωλήσεις από το εμβόλιό της κατά της COVID-19 ύψους 36 δισεκ. δολαρίων το 2021 και 29 δισεκ. δολαρίων το 2022.

Η Moderna ανακοίνωσε πάντως ότι οι πωλήσεις της μπορεί να είναι στο εύρος των 17-22 δισεκ. δολαρίων την επόμενη χρονιά καθώς υπογράφει συμφωνίες με περισσότερες χώρες για τα εμβόλια της και για ενισχυτικές δόσεις.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ