Νέα
  • ΓΔ: 874.78 -0.91%
  • Τζίρος: 14,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μετά τον Ελον Μασκ ο Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ρευστοποίησε πακέτο μετοχών της Virgin Galactic

Διαστάσεις... επιδημίας λαμβάνει η ρευστοποίηση μετοχών από δισεκατομμυριούχους. Μετά τον Ελον Μασκ, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση ενός πακέτου μετοχών της Virgin Galactic (περίπου 15,6 εκατ. κομμάτια που αντιστοιχούν στο 6% της εταιρείας) συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μερίδιο που κατέχει πλέον στην εταιρεία έχει υποχωρήσει στο 11,6%, ενώ τα κεφάλαια που άντλησε αναμένεται να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων του Μπράνσον, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Ενα άλλο μέρος του συνολικού ποσού θα χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ωστόσο, παρά την πώληση των 15,6 εκατ. μετοχών, ο Μπράνσον θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Virgin Galactic, έχοντας στην κατοχή του μερίδιο ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ενώ η συνολική του περιουσία ανέρχεται πλέον στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ πούλησε επιπλέον 639.737 μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 687 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας τις ρευστοποιήσεις που είχε ξεκινήσει μια ημέρα νωρίτερα πουλώντας μετοχές της ίδιας εταιρείας αξίας 5 δισ. δολαρίων. 

Να θυμίσουμε πως πριν προχωρήσει στις πωλήσεις είχε κάνει δημοσκόπηση στο Twitter, γράφοντας: «Πολλή έμφαση δίνεται τελευταία ότι τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη χρησιμοποιούνται ως μέσο φοροαποφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla. Το υποστηρίζετε;».

Το ερώτημα του επικεφαλής της Tesla συγκέντρωσε 3.519.252 ψήφους έως το απόγευμα της Κυριακής. Και το αποτέλεσμα ήταν 58% υπέρ και 42% κατά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ