Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fed: Πρόεδρος για δεύτερη θητεία ο Τζερόμ Πάουελ

Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ
Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ

O Τζερόμ Πάουελ θα παραμείνει στο τιμόνι της Fed για δεύτερη θητεία μετά από απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επέλεξε τη συνέχεια της πολιτικής σε μία δύσκολη φάση της οικονομίας, με τον πληθωρισμό να υπερβαίνει το 6%. 

Η Λάελ Μπρέιναρντ, που ήταν η πιο ισχυρή αντίπαλος του Πάουελ για επικεφαλής της Fed, θα είναι αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Πάουελ και η Μπάιναρντ μας βοήθησαν «να ξεπεράσουμε τη χειρότερη ύφεση στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία και να μας βάλουν στην πορεία της ανάκαμψης», προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η εστίασή τους στο να κρατήσουν χαμηλό τον πληθωρισμό, τις τιμές σταθερές και να επιτύχουν πλήρη απασχόληση θα κάνει την οικονομία μας ισχυρότερη από ποτέ».

«Συμμερίζονται επίσης τη βαθια πίστη μου ότι απαιτείται επείγουσα δράση για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικοί κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ