Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Πούτιν: Διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα βρει μια αποδεκτή για τη Σερβία τιμή για το φυσικό αέριο

Πούτιν: Το Νάγκορο Καραμπάχ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν
Πηγή: AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς πως πιστεύει ότι θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να βρει μια αποδεκτή για τη Σερβία τιμή για το φυσικό αέριο.

«Γνωρίζω ότι μερικά ζητήματα σας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αυτό σχετίζεται με το ότι εκπνέει το συμβόλαιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θα αναθέσουμε στα αρμόδια υπουργεία να καταλήξουν οριστικά στο θέμα αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα βρούμε μια τέτοια λύση, η οποία αναμφίβολα θα είναι αποδεκτή για τους Σέρβους φίλους μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Σερβίας κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι.

Η ισχύς της παρούσας συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία στην τιμή των 270 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα, λήγει στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βούτσιτς, η πρώτη πρόταση που έγινε προς το Βελιγράδι, περιλάμβανε τιμή 780-790 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο Σέρβος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η χώρα του δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια τιμή. Στις 7 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της σερβορωσικής διακυβερνητικής επιτροπής ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει πως ελπίζει ότι έως το τέλος του έτους θα υπογραφεί μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Σερβία.

Τον περασμένο μήνα, ο Βούτσιτς είχε ζητήσει από τη Ρωσία να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου, η οποία αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες εν μέσω της ανάκαμψης της ζήτησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ