Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Ποια περιοχή έχει ποσοστό εμβολιασμού… 104%

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει παγκοσμίως και οι υγειονομικές αρχές σε όλες τις χώρες προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, υπάρχει μια περιοχή που έχει ξεπεράσει το 100%! Θα αναρωτηθεί κάποιος γίνεται;

Η απάντηση είναι "ναι" και η περιοχή βρίσκεται στη Σικελία της Ιταλίας, και έχει  ποσοστό εμβολιασμού κατά του Covid-19 είναι  104%!

Πρόκειται για την κωμόπολη 2.100 κατοίκων Palazzo Adriano, που όχι μόνο έχει εμβολιαστεί ολόκληρος ο επίσημος πληθυσμός της, αλλά και πολίτες που δεν κατοικούν εκεί. Εξ ού και η στατιστική ιδιορρυθμία, καθώς τα ποσοστά υπολογίζονται από τις ιταλικές υγειονομικές αρχές ξεπερνούν το 100% εάν εμβολιαστούν στην περιοχή άτομα που δεν είναι δημότες

Μάλιστα στο Palazzo Adriano μεγάλο μέρος των κατοίκων του έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση ή έχει κλείσει ραντεβού.

Ενώ στις περισσότερες χώρες τα ποσοστά εμβολιασμού κυμαίνονται στο 65% με 75%, ο δήμαρχος Νικολό Γκράνα έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται.

«Φαίνεται σαν ένα αδύνατο στατιστικό στοιχείο. Αλλά, στην πραγματικότητα, στο Palazzo Adriano, έχουν εμβολιαστεί και όσοι κάτοικοι ζουν στην πόλη μας, παρόλο που δεν είναι επίσημοι κάτοικοι και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε γειτονικά χωριά», δήλωσε  ο δήμαρχος Νικολό Γκράνα.

Τα 5.500 ιταλικά χωριά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους έχουν πληγεί σοβαρά από τη φυγή των νέων και έχουν μέσο όρο ηλικίας άνω των 60 ετών. Εάν ο κορονοίός εξαπλωθεί σε αυτούς τους πληθυσμούς, τότε αυτά τα χωριά θα κινδύνευαν να εξαφανιστούν από τον χάρτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ