Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Regeneron & Lilly: Η θεραπεία αντισωπάτων δεν είναι αποτελεσματική στην μετάλλαξη Ομικρον

Δεν είναι αποτελεσματική η θεραπεία αντισωμάτων για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε από τη Regeneron Pharmaceuticals έναντι της παραλλαγής Όμικρον δήλωσε ο Πρόεδρος και Επικεφαλής της Επιστημονικής ομάδας της εταιρείας, George Yancopoulos.

Μιλώντας στη Wall Street Journal ο πρόεδρος της εταιρείας υποστήριξε, πως αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία ενώ τα ολοκληρωμένα στοιχεία για τη  νέα μετάλλαξη θα γίνουν γνωστά τις επόμενες εβδομάδες ύστερα από περαιτέρω μελέτες. 

Υπενθυμίζεται ότι η παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και χαρακτηρίστηκε ως "παραλλαγή ανησυχίας" από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την Παρασκευή, γεγονός που οδήγησε πολλές χώρες να επιβάλουν περιορισμούς στα ταξίδια από και προς τις χώρες της νότιας Αφρικής.
Εν τω μεταξύ, ξεχωριστή μελέτη για τη θεραπεία αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Eli Lilly & Co. δείχνει ότι είναι επίσης λιγότερο αποτελεσματική έναντι της Όμικρον.

Οι ερευνητές λένε ότι ορισμένες θεραπείες με αντισώματα είναι πιθανό να είναι ευάλωτες έναντι της Όμικρον επειδή περιέχει μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας όπου στοχεύουν οι θεραπείες των Regeneron και Lilly.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ