Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Clarida- FED: Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τον πληθωρισμό στο 4-5%

Τη δυσαρέσκεια τους για την εκτόξευση του πληθωρισμού και στις ΗΠΑ εκφράζουν  στελέχη της Federal Reserve υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι ικανοποιημένα με τον πληθωρισμό να "τρέχει" πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida στο πλαίσιο συζήτησης με την πρόεδρο της Cleveland Fed, Loretta Mester.τόνισε ότι «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 4% ή 5%, ενώ ο στόχος μας είναι το 2%» υπογραμμίζοντας ότι ο πληθωρισμός σπάει ρεκόρ 31 ετών..

«Αυτό δεν αποτελεί επιτυχία, φέτος και δεν θα θεωρούσα μια επανάληψη το επόμενο έτος, του πληθωρισμού σε αυτά τα επίπεδα, μια επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί ότι χθες ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ, έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να σταματήσει να μιλάει για «προσωρινό πληθωρισμό» στις ΗΠΑ, όπως επαναλάμβανε εδώ και μήνες.

Μιλώντας στην Επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για θέματαt/taxonomy/term/1570ο Πάουελ είπε ότι «μάλλον ήρθε η στιγμή να μην χρησιμοποιούμε πια αυτή τη λέξη» και ότι «οι κίνδυνοι ενός πιο επίμονου πληθωρισμού αυξήθηκαν».

Η δήλωση αυτή συνιστά σημαντική αλλαγή στάσης εκ μέρους του Πάουελ, δεδομένου ότι επί μήνες η Fed επέμενε ότι ο πληθωρισμός δεν θα διαρκέσει, αλλά οφείλεται σε πρόσκαιρους παράγοντες που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ