Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Ζητά κυρώσεις κατά της Μόσχας και στήριξη του ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση

Οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας ζήτησε από το ΝΑΤΟ η Ουκρανία, καθώς η χώρα προσήλθε στη Βορειο-Ατλαντική συμμαχία για συνομιλίες σχετικά με το πώς να αποτρέψει μια πιθανη νέα επίθεση από τη Μόσχα.

«Θα καλέσουμε τους συμμάχους να συμμετάσχουν με την Ουκρανία στη συγκρότηση ενός αποτρεπτικού πακέτου κυρώσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για συνομιλίες με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ στη Ρίγα.

Στο πλαίσιο αυτού του πακέτου, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προετοιμάσει οικονομικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία εάν "αποφασίσει να επιλέξει το χειρότερο σενάριο", είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τη στρατιωτική και αμυντική συνεργασία με την Ουκρανία.

Την Τρίτη, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τη Μόσχα ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

"Οποιαδήποτε μελλοντική ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει υψηλό τίμημα και σοβαρές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για τη Ρωσία", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ των 30 συμμάχων στη Ρίγα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αντέτεινε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να δράσει αν το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τοποθετήσει πυραύλους στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να πλήξουν τη Μόσχα μέσα σε λίγα λεπτά.

Σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει εντός της ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να διευκρινίσει με περισσότερες λεπτομέρειες τις πληροφορίες που έχει η Ουάσινγκτον για τις προθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ