Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Τουρισμός και εστίαση μείωσαν την ανεργία το Νοέμβριο

Μείωση κατέγραψε η ανεργία στην Ισπανία τον Νοέμβριο όπου δημιουργήθηκαν 109.451 νέες θέσεις εργασίας στη διάρκεια του μήνα.

Ωστόσο πάνω από 125.632 Ισπανοί  παραμένουν ακόμη εγγεγραμμένοι στο κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης των θέσεων εργασίας, λιγότεροι κατά 39.992 έναντι του προηγουμένου μήνα.

Αυτό έχει φέρει τον αριθμό των καταγεγραμμένων εργαζόμενων στους 19,77 εκατ., που αποτελεί υψηλό-ρεκόρ για την ισπανική αγορά εργασίας.

Η Ισπανία έχει βιώσει ισχυρή αύξηση της απασχόλησης μέχρι στιγμής στο β΄ μισό του έτους, χάρη στον περιορισμό της πανδημίας, σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

Αν και τα στοιχεία για τον τουρισμό απέχουν από τα αυτά στη διάρκεια της προ πανδημίας περιόδου, το φθινόπωρο αποδεικνύεται καλό για τη δραστηριότητα στον κλάδο, όπου δημιουργήθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας μόνο στον κλάδο του catering.

Οι κατασκευές και η βιομηχανία ήδη δημιουργούσαν θέσεις εργασίας, και όλες οι περιφέρειες κατέγραψαν θετικά στοιχεία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ