Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moderna: Ερχεται εμβόλιο 3+1 - Ποιες ασθένειες θα καταπολεμά

Εμβόλιο της Moderna
Εμβόλιο της Moderna / Πηγή: AP Images

Η αμερικανική εταιρία Moderna ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συγκέντρωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου mRNA για τη γρίπη. Η κλινική δοκιμή Φάσης Ι συνεχίζεται και η μελέτη Φάσης ΙΙ έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εθελοντών, ανέφερε η εταιρεία.

Τα δεδομένα, αν και περιορισμένα, δίνουν προβάδισμα στη Moderna σε σχέση με τη Pfizer και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αντιγριπικά εμβόλια mRNA.

Ακόμα, η Moderna ανέφερε ότι αναπτύσσει αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονoϊού η οποία ταυτόχρονα θα προσφέρει προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος προκαλεί συχνά λοιμώξεις σε βρέφη και νήπια.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ.

Πτώση της μετοχής παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το αντιγριπικό εμβόλιο

Οι μετοχές της Moderna σημείωσαν μείωση της τάξεως του 11% αφού τα πρώτα δεδομένα έδειξαν ότι το αντιγριπικό εμβόλιο της εταιρείας με βάση το mRNA μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό ώστε να δώσει πλεονέκτημα έναντι των ήδη εγκεκριμένων εμβολίων γρίπης στην αγορά, ιδίως για τους ηλικιωμένους, μετέδωσε το Reuters.

Η εταιρεία δήλωσε σε παρουσίαση για επενδυτές ότι τα επίπεδα αντισωμάτων του εμβολίου της έναντι και των τεσσάρων στελεχών του ιού της γρίπης σε μια μελέτη αρχικού σταδίου δεν ήταν τόσο ισχυρά σε ηλικιωμένους ενήλικες όσο το Fluzone HD της Sanofi.

"Από τη μία πλευρά, τα αντισώματα αυξήθηκαν σε καλά επίπεδα, αλλά από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα δεν θεωρούνται απαραίτητα τόσο υψηλά ή απαραίτητα καλύτερα από ορισμένα εμβόλια υψηλής αποτελεσματικότητας, όπως το Flublok ή το Fluzone HD", δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies Michael Yee σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Το υποψήφιο εμβόλιο, mRNA-1010, βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, η οποία εντοπίζεται επίσης στα εμβόλια κατά της COVID-19.

Στη μελέτη πρώιμου σταδίου το εμβόλιο δοκιμάζεται σε 180 άτομα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και μια μελέτη μεσαίου σταδίου που το δοκιμάζει έναντι ενός ήδη εγκεκριμένου εμβολίου κατά της γρίπης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία η δεύτερη μελέτη είναι πλήρης όσον αφορά της εγγραφές και θα γίνει σε 500 άτομα. Η ενδιάμεση ανάλυση αναμένεται στις αρχές του 2022.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ