Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μ. Βέμπερ: Η ΕΕ πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Πούτιν για την Ουκρανία

«Ενα ισχυρό μήνυμα  προς τη Μόσχα πρέπει να στείλουν οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης» ανέφερε ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, από το Στρασβούργο όπου λαμβάνει χώρα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας.

«Ανησυχούμε για ό,τι συμβαίνει στα σύνορα της Ουκρανίας και μιλάμε για την πιθανότητα πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι σημαντικό. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλοι θέλουν καλή σχέση με τη Ρωσία, αλλά βλέπουμε την προσέγγιση του Πούτιν για κλιμάκωση» σε πολλούς τομείς, σημείωσε. Επίσης, ο Επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ επισήμανε ότι «η κυριαρχία των κρατών δεν είναι κάτι προς συζήτηση.

Η Ουκρανία είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα και εναπόκειται σε αυτούς και τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους» και υπογράμμισε ότι ο πόλεμος δεν είναι εργαλείο για άσκηση πολιτικής.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ανέφερε ότι «είναι ένα από τα αρνητικά στα οποία δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε κοινή αντίληψη, πώς να προσεγγίσουμε , πώς να απαντήσουμε στην πρόκληση της Κίνας. Κάναμε κάποια βήματα όπως η συμφωνία προστασίας επενδύσεων.

Αλλά αν δούμε τη γενική προσέγγιση δεν έχουμε βρει ακόμη κοινή γραμμή. Δεν είναι καλό αυτό», ενώ τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται κοινή αντίληψη».

«Πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο να το κάνουμε με τους Αμερικανούς γιατί πιστεύω ότι κανείς, ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη, δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση μόνος. Πρέπει να το κάνουμε μαζί», συμπλήρωσε ο κ. Βέμπερ.

Όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ «έχοντας στο μυαλό την παραλλαγή Όμικρον Θα πρέπει γενικά να σκεφτούμε να υπάρχει υποχρεωτικό μοριακό τεστ στα εξωτερικά σύνορα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ