Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Αθέμιτες πρακτικές πώλησης καρτών American Express

Κάρτα American Express
Κάρτα American Express / Πηγή: AP Images

Ομοσπονδιακοί ερευνητές των ΗΠΑ διερευνούν παράτυπες πρακτικές πώλησης επαγγελματικών πιστωτικών καρτών της American Express Co., όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιθεωρητές του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών διερευνούν εάν η AmEx χρησιμοποίησε επιθετικές και παραπλανητικές τακτικές για να πουλήσει κάρτες σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και αν οι πελάτες αυτοί υπέστησαν ζημία. Εξετάζουν, επίσης, εάν συγκεκριμένοι υπάλληλοι της American Express συνέβαλαν στην υποτιθέμενη συμπεριφορά και αν κάποιοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι το υποστήριξαν, δήλωσαν ορισμένοι.

Περισσότεροι από δώδεκα τωρινοί και πρώην υπάλληλοι της AmEx είπαν προηγουμένως στη Wall Street Journal ότι ορισμένοι πωλητές χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα για να πείσουν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να εκδώσουν κάρτες American Express. Στόχος των εν λόγω πωλητών της αμερικανικής εταιρείας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν να αυξήσουν τον αριθμό των πωλήσεων που οι ίδιοι έκαναν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, πωλητές παρουσίασαν εσφαλμένα τις ανταμοιβές και τις χρεώσεις καρτών ή εξέδωσαν κάρτες που δεν είχαν ζητήσει οι πελάτες, σύμφωνα με τις καταγγελίες. Εκπρόσωπος της American Express ανέφερε ότι η εταιρεία είχε εντοπίσει έναν πολύ μικρό αριθμό προβλημάτων, τα οποία επιλύθηκαν «άμεσα και κατάλληλα» -συμπεριλαμβανομένης της πειθαρχικής δράσης εναντίον κάποιων υπαλλήλων.

«Έχουμε εφαρμόσει ισχυρές πολιτικές συμμόρφωσης και ελέγχους και δεν ανεχόμαστε κακή συμπεριφορά», δήλωσε εκπρόσωπος της AmEx αυτή την εβδομάδα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ