Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Η Ομικρον θα χτυπήσει τα σπίτια όλων μας - Τι με ανησυχεί περισσότερο για το 2022

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς όσον αφορά την πανδημία, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Με μια σειρά από tweets, ο συνιδρυτής της Microsoft κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Όμικρον, επειδή «διαδίδεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία».

«Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν πως η ζωή θα επέστρεφε στο φυσιολογικό, θα μπορούσαμε να μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας. Η Ομικρον θα χτυπήσει τα σπίτια όλων μας. Οι στενοί μου φίλοι έχουν κολλήσει ήδη και έχω ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών μου», έγραψε ο Γκέιτς στο Twitter.

«Η Ομικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλον ιό»

«Η Ομικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία. Σύντομα θα είναι σε όλες τις χώρες του κόσμου», έγραψε επίσης ο Μπιλ Γκέιτς, προσθέτοντας ότι μέχρι να γίνουν περισσότερα γνωστά για τη μετάλλαξη, ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

«Το μεγάλο άγνωστο είναι πόσο αρρωσταίνεις από την Ομικρον. Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν. Ακόμα κι αν είναι μόνο κατά το ήμισυ τόσο σοβαρή όσο η μετάλλαξη Δέλτα, θα είναι το χειρότερο που έχουμε δει μέχρι στιγμής, επειδή είναι τόσο μολυσματικό», τόνισε.

Στη συνέχεια, ενθάρρυνε τους ανθρώπους «να προσέχουν ο ένας τον άλλον», ειδικά τους πιο ευάλωτους, και είπε πως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι «να φοράμε μάσκες, να αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και να εμβολιαστούμε», συμπληρώνοντας ότι «η ενισχυτική δόση παρέχει την καλύτερη προστασία». Ανέφερε επίσης πως αν και θα υπάρξουν κρούσματα σε άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί, τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης ή του θανάτου.

Μπιλ Γκέιτς: Υπάρχουν και καλά νέα

Ο Μπιλ Γκέιτς είπε πάντως υπάρχουν και «καλά νέα», και αυτά είναι πως η «μετάλλαξη Ομικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μία χώρα, το κύμα εκεί θα μπορούσε να διαρκέσει λιγότερο από τρεις μήνες». Και πρόσθεσε πως αν και αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι κακοί, εξακολουθεί να πιστεύει πως «εάν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

«Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό να μπαίνουμε σε ακόμη μία περίοδο διακοπών με τον κορονοϊό να μας σφυροκοπά. Αλλά δεν θα είναι έτσι για πάντα. Κάποια μέρα θα τελειώσει η πανδημία και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ώρα αυτή», ολοκλήρωσε τα tweets του ο Μπιλ Γκέιτς.

Τι τον ανησυχεί περισσότερο για το 2022

Ο Μπιλ Γκέιτς, πάντως, ανησυχεί για κάτι που, όπως εκτιμά, μπορεί να επηρεάσει την υφήλιο το 2022. Σε ένα blog post με αφορμή το τέλος της χρονιάς, με τίτλο «Λόγοι για αισιοδοξία μετά από μια δύσκολη χρονιά», ο Γκέιτς μιλά για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί τη νέα χρονιά: η δυσπιστία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις.

«Είναι ένα από τα θέματα για τα οποία ανησυχώ περισσότερο καθώς οδεύουμε προς το 2022», έγραψε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Εάν οι πολίτες δεν σε εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να στηρίξουν μείζονες πρωτοβουλίες. Και αν ξεσπάσει μια μεγάλη κρίση, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις οδηγίες που είναι απαραίτητες για να καλμάρει η καταιγίδα». 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ