Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Μετοχές αξίας άνω των 16 δισ. δολαρίων πούλησε μέσα σε ένα δίμηνο ο Ελον Μασκ

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Ο δισεκατομμυριούχος Eλον Μασκ πούλησε χθες επιπλέον 934.090 μετοχές της Tesla έναντι 1,02 δισ. δολαρίων προκειμένου να πληρώσει φόρους για την άσκηση των δικαιωμάτων που έχει σχετικά με το μετοχικό χαρτοφυλάκιο του, σύμφωνα με έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών χρηματιστηριακής εποπτείας στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla μέσα σε ένα δίμηνο (από τις αρχές Νοεμβρίου) πoύλησε μετοχές αξίας 16,4 δισ. δολαρίων, αφού προηγουμένως είχε ρωτήσει τους χρήστες στο Twitter, αν κατά τη γνώμη τους έπρεπε να πουλήσει ποσοστό του στην Tesla.

Ο διάσημος CEO ρώτησε στο Twitter τους δεκάδες εκατομμύρια followers την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% της Tesla. Ψήφισαν «ναι». Ωστόσο, ένα μεγάλο τμήμα των πωλήσεων που ακολούθησαν μετά τη δημοσκόπηση ήταν μέρος ενός σχεδίου που ο Μασκ οργάνωσε τον Σεπτέμβριο.

Βάσει των κανόνων, τα στελέχη εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των CEOs) μπορούν να προβούν σε αγοραπωλησίες των δικών τους μετοχών στο πλαίσιο ενός ήδη γνωστού πλάνου διαχείρισης χαρτοφυλακίου. Πρέπει να δηλώσουν εξαρχής πότε και πώς σχεδιάζουν να κινηθούν ούτως ώστε να προστατευτούν από ενδεχόμενες μελλοντικές κατηγορίες για insider trading.

Φέτος η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 54% καθιστώντας τον Μασκ τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Η περιουσία του ξεπερνά τα 275 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ