Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ντουμπάι: Πόσο κοστίζει ένα διαμέρισμα στον εμβληματικό ουρανοξύστη Burj Khalifa

Περί τα 5.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα πρέπει να καταβάλλει ένας αγοραστής για να αποκτήσει ένα διαμέρισμα, τον εμβληματικό Burj Khalifa που βρίσκεται στο Ντουμπάι. Αν και διόλου ευκαταφρόνητο το ποσό, συναγωνίζεται τιμές σε ακίνητα στην Ελλάδα. Στα νότια προάστια της Αττικής, η τιμή του τετραγωνικού μπορεί να είναι ακόμα και διπλάσια!

Στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου οι τιμές στα ακίνητα σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο, από τις υψηλότερες αυξήσεις τιμών στις πολυτελείς κατοικίες του Ντουμπάι πέρυσι, καθώς η αγορά ανέκαμψε από την ύφεση. Οι τιμές στο Burj Khalifa αυξήθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με αύξηση 8% για το υπόλοιπο Ντουμπάι, σύμφωνα με το Bloomberg. Γενικά το 2021 υπήρξε εκθετική ανάκαμψη της αγοράς πολυτελών κατοικιών.

Η άνοδος αυτή εξηγείται από την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, αφού κατά τη διάρκεια του 2021 η επιχειρηματική δραστηριότητα ανέκαμψε απότομα, παράλληλα με ένα άλμα στον τουρισμό. Η πόλη παρέμεινε ανοιχτή κατά τη διάρκεια της πανδημίας (δεν προχώρησε σε lockdown) και η αγορά ακινήτου είναι επίσης ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για τους αλλοδαπούς να λάβουν άδεια παραμονής. 

Ακόμα, τα χαλαρά μέτρα για την πανδημία στο δημοφιλές θέρετρο ώθησαν πλούσιους Ευρωπαίους να στραφούν στο real estate των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιχειρώντας να ξεφύγουν από τα lockdowns των χωρών τους. 

Η HSBC Holdings Plc πέρυσι προέβλεψε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερα σπίτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα ενίσχυε περαιτέρω την αγορά ακινήτων του Ντουμπάι, συμφωνώντας με αναλυτές της Morgan Stanley που περίμεναν ότι το ράλι θα διαρκέσει για «αρκετά χρόνια».

Burj Khalifa

  • Ύψος: 829,8 μέτρα
  • Κατασκευή: 2004
  • Συνολικό κόστος: 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ουρανοξύστης έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχει τα ακραία καιρικά φαινόμενα των Εμιράτων, όπως τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τις αμμοθύελλες κλπ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ