Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BMW: Η Κίνα την… έσωσε από κορονοϊό

BMW / Πηγή: AP Images
BMW / Πηγή: AP Images

Παρά την Covid-19 και την καθίζηση στις πωλήσεις αυτοκίνητων λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, αλλά και των παρατεταμένων lockdowns που επέβαλλε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, η BMW δεν νικήθηκε από τον κορονοϊό χάρη στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως σημείωσε το 2020 πτώση μόλις 8,4%  στις πωλήσεις της, ενώ η καταναλωτική ζήτηση αυξήθηκε το τελευταίο τέταρτο του 2020 κατά 3,2%.

«Καταφέραμε να κλείσουμε τη χρονιά με ένα δυνατό τελευταίο τέταρτο και για ακόμα μία φορά ηγούμαστε παγκοσμίως της premium κατηγορίας» ανέφερε σε γραπτή του δηλωση το μέλος του ΔΣ Πίτερ Νότα.

Στο σύνολο του 2020, η BMW πούλησε 2.324.809 οχήματα. Στην Ευρώπη οι πωλήσεις της έπεσαν κατά 15,7% και στις ΗΠΑ κατά 18%. Την εταιρεία με έδρα το Μόναχο «έσωσε» η Κίνα όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,4%, καθώς η πανδημία τέθηκε υπό έλεγχο νωρίτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ