Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Πληρωμένη» απάντηση του Φινλανδού ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για Ελλάδα και μεταναστευτικό

Μια απροσδόκητη απάντηση έλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου στη Φινλανδία όταν επιχείρησε να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέεκα Χάβιστο αντέδρασε στις κατηγορίες Τσαβούσογλου λέγοντας ότι «αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και απο τη Μεσόγειο».

Το φραστικό επεισόδιο στη διάρκεια κοινής συνέντευξής Τύπου πυροδότησε η δήλωση Τσαβούσογλου οτι «αν είχαμε κάνει το 1/10 απο όσα κάνει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, τότε ξέρουμε τι θα ακούγαμε. Όμως η Ελλάδα έχει μια δικαιολογία που αναφέρει. Ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης. Ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν απο την Τουρκία».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα: τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ».

Τότε ο Πέεκα Χάβιστο δεν δέχτηκε τις κατηγορίες Τσαβούσογλου και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων λέγοντας΅

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και τη Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα το φθινόπωρο είδαμε τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λετονία. Εκεί οι πρόσφυγες σπρώχθηκαν απο τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, της Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex».

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση, πρέπει να σηκώσουμε από κοινού το βάρος αυτού του προφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και απο τη Μεσόγειο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ