Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Παρά την υψηλή ζήτηση και το 2022 ο ΟΠΕΚ αρνείται να αυξήσει την παραγωγή

Αμετάβλητες κρατά τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2022 στα 4,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία του έκθεση για την παγκόσμια αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής, παραμένοντας στα 400.000 βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο.

Ο Οργανισμός περιμένει η ζήτηση πετρελαίου στην ομάδα χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να αναπτυχθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ εκτός του ΟΟΣΑ η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

Για τις χώρες του ΟΟΣΑ η αισιοδοξία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το υποστηρικτικό περιβάλλον από τις δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές θα αντισταθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο από τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης όμικρον του κορονοϊού στην οικονομική δραστηριότητα και ιδιαίτερα στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ο ΟΠΕΚ σημειώνει εξάλλου στην έκθεση του ότι η βιομηχανική δραστηριότητα αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω, ενώ η κινητικότητα έχει ανακάμψει σημαντικά "με τις εγχώριες, περιφερειακές και διεθνείς πτήσεις να δείχνουν ήδη σημάδια ανάκαμψης".

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα με το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου να κερδίζει 68 cents ή 0,8% στα 90,34 δολ. το βαρέλι και το Brent Απριλίου να προσθέτει 55 cents ή 0,6% στα 92,10 δολ. το βαρέλι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ