Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προς πώληση η ITA Airways - Τι ποσοστό θα διατηρήσει το ιταλικό Δημόσιο

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Την έναρξη της παραχώρησης του ποσοστού που κατέχει το ιταλικό Δημόσιο στην ITA Airways, διαδόχου της Alitalia, σε ιδιώτες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ντανιέλε Φράνκο.

Το πωλητήριο στον νέο εθνικό αερομεταφορά Italia Transporto Aero (ITA) Airways ήρθε μετά από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τον γερμανικό αεροπορικό κολοσσό  της Lufthansa σε συνεργασία με την κορυφαία ναυτιλιακή Mediterranean Shipping Company (MSC) και από την αμερικανική Delta Air Lines.

Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ο Φράνκο ανέφερε πως η Ρώμη εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να πωληθεί το ποσοστό του ιταλικού Δημοσίου σε ιδιώτες, είτε με απευθείας πώλησης μετοχών είτε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, χωρίς να έχει τεθεί ημερομηνία για αυτό.

Σύμφωνα με τον Φράνκο, σε πρώτη φάση το ιταλικό Δημόσιο θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό ύψους 1,2-1,4 δισ. ευρώ στο νέο εταιρικό σχήμα που θα δημιουργηθεί.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι καταφέρει να κερδίσει τη μάχη πώλησης της ΙΤΑ, θα προσματρηθεί στις μεγάλες επιτυχίες της και μάλιστα σε ένα μέτωπο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ