Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μάσκ: Δώρισε μετοχές της Tesla 5,7 δισ. δολαρίων σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Μετοχές αξίας 5,7 δις ευρώ της αυτοκινητοβιομηχανίας του Tesla δώρισε σε φιλανθρωπικούς Οργανισμούς ο Έλον Μασκ. Από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου του 2021 ο δισεκατομμυριούχος έκανε δωρεές  5,7 δισ. δολαρίων, με βάση τις μέσες τιμές τις ημέρες που πούλησε τις μετοχές, γεγονός που τις καθιστά από τις μεγαλύτερες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στη συναλλαγή συμμετείχε άγνωστο καταπίστευμα, ενώ στο έγγραφο δεν κατονομάστηκε το όνομα της φιλανθρωπικής οργάνωσης ούτε εάν πρόκειται για μία ή πολλές.

Η δωρεά έλαβε χώρα την περίοδο που ο Μασκ είχε διαμάχη με πολιτικούς όπως ο Μπέρνι Σάντερς και την Ελίζαμπεθ Γουόρεν για τις ανισότητες και μια πιθανή εισφορά περιουσίας.

Περίπου την ίδια περίοδο, ο Μασκ είχε αναφέρει ότι θα πουλούσε μετοχές, εάν τα Ηνωμένα Έθνη μπορούσαν να αποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθούσε στην εξάλειψη της πείνας στον κόσμο.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του οργανισμού ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μασκ θα πρέπει να «δράσουν τώρα, σε εφάπαξ βάση».

Μια μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά πέρυσι θα βοηθούσε στη μείωση του μεγαλύτερου φορολογικού λογαριασμού στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Μασκ τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Το Bloomberg υπολόγισε τον Δεκέμβριο ότι ο Μασκ θα μπορούσε να χρωστάει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.

Ο Μασκ έχει το ίδρυμα Musk Foundation που έχει γίνει πιο ενεργό τα τελευταία χρόνια, με μεγάλες, οκταψήφιες δωρεές που υπόσχονται στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του στο Νότιο Τέξας, έναν διαγωνισμό αξίας 100 εκατ. δολαρίων για την απομάκρυνση του άνθρακα και 5 εκατ. δολαρίων σε δύο επιστήμονες για την έρευνα Covid-19.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ