Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αιολική ενέργεια: Στο 15% η συμμετοχή στο ενεργειακό μείγμα της Ευρώπης

Και στα αιολικά πάρκα δραστηριοποιείται ο όμιλος Ελλάκτωρ
Και στα αιολικά πάρκα δραστηριοποιείται ο όμιλος Ελλάκτωρ / Πηγή: Intime

Σε ποσοστό-ρεκόρ 15% έφτασε η συνεισφορά της αιολικής στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη το 2020, υπογραμμίζεται σε έκθεση της Enappsys Ltd. Η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ανεμογεννήτριες φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα του πώς μπορεί να διατηρηθεί αρκετό απόθεμα που θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση όταν ο άνεμος δεν θα φυσά. Χωρίς επαρκή ενεργειακά αποθέματα, οι τιμές στην ενέργεια θα είναι ευμετάβλητες.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν ότι τα αιολικά πάρκα έχουν όλο και μεγαλύτερη σημασία στο ενεργειακό μίγμα ηλεκτροπαραγωγής. Η τάση αυτή ήταν έντονα αισθητή στα στοιχεία του 2020 και πιθανόν να είναι πιο σαφής κατά τα επόμενα χρόνια», σημειώνει ο διευθυντής της Enappsys, Jean-Paul Harreman. .

Με τις μαζικές μειώσεις στη ζήτηση ενέργειας κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω των lockdown, τα συνολικά επίπεδα παραγωγής έπεσαν κατά 3% σε ετήσια βάση. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ωστόσο, στις οποίες περιλαμβάνονται η βιομάζα και τα απορρίμματα, συνέβαλαν στη συνολική παραγωγή κατά 41%. Το 2020 η αιολική ενέργεια αύξησε το ποσοστό της κατά 4%.

ΡΑΕ: Νέος διαγωνισμός για ΑΠΕ ισχύος 350 ΜW

Καθώς οι ΑΠΕ εξακολουθούν να αναπτύσσονται, η παραγωγή αερίου παραμένει το κύριο προϊόν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με το ποσοστό της να σημειώνει μικρή αύξηση. Η παραγωγή έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2015, ξεπερνώντας για πρώτη φορά εκείνη του άνθρακα μέσα στη χρονιά.

Παρά την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, απαιτείται να καλυφθεί σημαντική απόσταση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι στη μείωση των ρύπων, καθώς η παραγωγή ορυκτών καυσίμων εξακολουθεί να κυριαρχεί στο ενεργειακό μίγμα στην Ευρώπη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ