Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Fitch και Moody's αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά

Αναστέλλει τις εμπορικές της δραστηριότητες από τη Ρωσία και ο οίκος Fitch, ο δεύτερος μετά την Moody’s που ανέστειλε τις δραστηριότητές της το Σαββατοκύριακο, με τους αναλυτές της να καλύπτουν πλέον τη ρωσική αγορά εκτός της χώρας.

Η Fitch και Moody’s, υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας κατά έξι βαθμίδες – αριθμός ρεκόρ- νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προειδοποιώντας ότι οι κυρώσεις της Δύσης έχουν αυξήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Και οι δύο εταιρείες, μαζί με την S&P Global, έχουν επίσης αποσύρει ή αναστείλει αξιολογήσεις σε ορισμένες από τις πιο βασικές ρωσικές και λευκορωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των VTB, Promsvyazbank (PSB) και Sovcombank.

«Ο όμιλος Fitch αποφάσισε να αναστείλει τις εμπορικές δραστηριότητές του στη Ρωσία με άμεση ισχύ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι αφορά αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας και ορισμένες άλλες υπηρεσίες που παρέχει.

Πρόσθεσε ότι θα συμμορφώνεται με «όλες τις ισχύουσες κυρώσεις», θα υποστηρίζει το προσωπικό της που εδρεύει στη Ρωσία και «θα συνεχίσει να παρέχει στην αγορά τις ανεξάρτητες αναλυτικές απόψεις της μέσω της κάλυψης αξιολογήσεων που πραγματοποιούνται εκτός Ρωσίας».

Η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας κατά 9 βαθμίδες από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την επίθεσή της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ