Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Virgin Atlantic: Πουλάει τα Boeing της για να κρατηθεί ζωντανή

Virgin Atlantic / Πηγή: AP Images
Virgin Atlantic / Πηγή: AP Images

Την ώρα που ο κορονοϊός εξακολουθεί να κρατά καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο έδαφος, οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν λύσεις να ανταποκριθούν στις οικονομικές προκλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική Virgin Atlantic ανακοίνωσε σήμερα πως προκειμένου να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της, ολοκλήρωσε την πώληση κι εκμίσθωση δύο Boeing 787s έναντι 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία με την Griffin Global Asset Management θα επιτρέψει, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στη Virgin να ανταποκριθεί στο δάνειο που είχε λάβει το 2020, στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ των New York Times, η Virgin Atlantic, που βασίζεται κατά πολύ σε μεγάλες πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των υπερατλαντικών, έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία, με αποτέλεσμα να προχωρήσει από την άνοιξη έως τον Νοέμβριο, προχώρησε σε περικοπή 4.700 θέσεων εργασίας, μείωσε δηλαδή σχεδόν στον μισό το προσωπικό της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ