Νέα
  • ΓΔ: 786.19 +0.83%
  • Τζίρος: 41,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνεδριάζουν και οι G7 την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη ρωσική εισβολή

Μια συνεδρίαση της G7 για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, την ίδια μέρα με τις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Η συνάντηση θα εστιάσει «κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία» και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγονται επίσης στις Βρυξέλλες εκείνη την ημέρα, ανακοίνωσε η Κριστιάν Χόφμαν, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Η Γερμανία προεδρεύει φέτος της G7, της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομικών παγκοσμίως, μέλη της οποίας είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Το ΝΑΤΟ οργανώνει την ίδια μέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ