Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook: Μπλόκο στις διαφημίσεις όπλων ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Πρόβλημα η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ / Πηγή: AP
Πρόβλημα η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ / Πηγή: AP

Την απόφασή του να «παγώσει» τις διαφημίσεις οπλικού εξοπλισμού και αμυντικών εξαρτημάτων στις ΗΠΑ έως και δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε το Facebook.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο από εξαγριωμένους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στα οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

►Επί ποδός πολέμου οι ΗΠΑ: Σήμα του FBI για επεισόδια από ένοπλους οπαδούς του Τραμπ

Σημειώνεται ότι οι διαφημίσεις όπλων απαγορεύονται εδώ και καιρό στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, η επέκταση όμως της απαγόρευσης κρίθηκε επιβεβλημένη υπό το φόβο επεισοδίων ενόψει της ορκωμοσίας που θα σηματοδοτήσει την «αλλαγή φρουράς» στο Λευκό Οίκο.

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση προς το Facebook από ομάδα Γερουσιαστών, όλοι μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, που ζητούσαν όχι μόνο την μόνιμη απαγόρευση κάθε σχετικής διαφήμισης, αλλά και από το κοινωνικό δίκτυο να αναλάβει τις ευθύνες του στην εξάπλωση της βίας.

Από την πλευρά του, το Facebook απαγόρευσε προσωρινά και τη δυνατότητα αναρτήσεων για συγκεντρώσεις και events στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας πριν και μετά την ορκωμοσία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ