Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Η κρυπτο-εταιρεία που έβγαλε 700 εκατ. δολάρια σε μία ημέρα

O Michael Sonnenshein, CEO της Grayscale Investments
O Michael Sonnenshein, CEO της Grayscale Investments

Εισροές-ρεκόρ άνω των 700 εκατ. δολαρίων πέτυχε σε μία μόνο ημέρα, στις 15 Ιανουαρίου, η Grayscale Investments, που δραστηριοποιείται στον τομέα των bitcoins. Την ανακοίνωση έκανε μέσω Twitter ο Michael Sonnenshein, CEO της εταιρείας ψηφιακής διαχείρισης κεφαλαίων Grayscale Investments, αναφέροντας ότι η αύξηση αυτή έρχεται ως απότοκο της εξαιρετικής πορείας κατά το δ' τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, η Grayscale Investments κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 είχε εισροές 3,3 δισ. δολαρίων σε όλα τα προϊόντα της που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, ένα ρεκόρ για την εταιρεία που καταδεικνύει ότι το ράλι στα κρυπτονομίσματα έχει βάση, όπως η ίδια εκτιμά.

Το Grayscale Bitcoin Trust, το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας, ηγήθηκε της ανόδου το δ' τρίμηνο με εισροές 217 εκατ. δολαρίων κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα. Τα τελευταία στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι στις 15 Ιανουαρίου ότι η εταιρεία είχε υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 27,1 δισ. δολαρίων, ενώ στην αρχή του 2020 τα υπό διαχείριση κεφάλαια ήταν μόλις 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Eric Balchunas, ειδικός αναλυτής στο Bloomberg, συνέκρινε την Grayscale με την ARK, εξηγώντας ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους και διακρίνοντας αυξημένο ενδιαφέρον. «Οι ομοιότητες είναι εκπληκτικές. Νομίζω ότι και οι δύο βρέθηκαν σε σχετική λήθη για 3-4 χρόνια, είχαν πριν από 12 μήνες 2 δισ. δολάρια υπό διαχείριση και στη συνέχεια σημείωσαν αύξηση κατά 10 φορές», είπε ο Balchunas.

Η Grayscale, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανήκει στην Digital Currency Group, τη μητρική εταιρεία της CoinDesk.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ